Bijtekenen Streuer bij Twente belangrijk in keuze Jans

11 december 2020, 10:00

Dat Ron Jans dagelijks met een lach naar de club gaat, was voor hem de belangrijkste reden om zijn contract bij FC Twente met een jaar te verlengen. Donderdag maakte de club bekend dat de trainer, net als technisch directeur Jan Streuer, tot 2022 heeft bijgetekend. "Ik geniet elke dag", reageerde Jans een dag later.

Jans en Streuer kende een ietwat bijzondere start bij FC Twente. De ploeg had geen staf en nauwelijks spelers, dus de nieuwe trainer en technisch directeur moesten iets opbouwen. "We hadden veel invloed op wie we konden halen", vertelde Jans aan Tubantia. Dat pakte goed uit, want met mooi voetbal en een vijfde plek in de Eredivisie maakt Twente indruk. "In het begin heb ik nog wel gedacht dat we te veel lieve jongens in de selectie hadden, maar we hebben laten zien dat we kunnen knokken. Kijk naar afgelopen zaterdag: de gelijkmaker tegen Ajax was een teleurstelling, maar we vochten door, kwamen terug, bleven mentaal overeind en wonnen. Dat was mooi om te zien."

Hoge verwachtingen waren er door de situatie absoluut niet toen Jans bij Twente binnenkwam. "Hadden we nu tiende gestaan, dan was niemand teleurgesteld geweest. Als je maar voetbalt met intensiteit", weet de trainer. "Maar we hebben natuurlijk wel ambities. Op dit moment zeg ik: we zien wel waar we uitkomen, maar dat kun je niet zeggen als je er na dertig wedstrijden nog steeds zo goed voor staat en de play-offs voor Europees voetbal in zicht zijn."

In zijn beslissing om bij te tekenen, was belangrijk dat ook Streuer dezelfde keuze maakte. "Als Jan niet nog een jaar was gebleven, weet ik niet wat ik had gedaan. Dan had ik nu in elk geval nog niet besloten. Ook privé gaan we met elkaar om, ik vind Jan een grappige en warme man. We geven elkaar ruimte. We zijn het niet altijd met elkaar eens, maar dat hoeft ook niet." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen