EL-debutant Piroe: "Ik wil me in het team knokken"

11 december 2020, 08:51   Bijgewerkt: 11 december 2020, 09:05

Joël Piroe beleefde een prachtig basisdebuut bij PSV. Omdat trainer Roger Schmidt opnieuw besloot te rouleren, was er in de Europa League-wedstrijd tegen Omonia Nicosia een basisplaats weggelegd voor de 21-jarige spits. Die bekroonde hij met twee treffers laat in de wedstrijd, waarmee hij zijn ploeg aan een 4-0 overwinning hielp.

Pas kort voor de wedstrijd hoorde Piroe dat hij zou starten, zo vertelde hij aan FOX Sports. "Vandaag pas bij de bespreking. De trainer had daarvoor niks gezegd, dus het was lang afwachten. Natuurlijk las ik al wat dingen, vrienden stuurden wat, maar toen ik het echt hoorde dacht ik: nu moet ik het ook laten zien deze dag." Zenuwachtig was hij 'juist niet'. "Ik voelde juist een extra vorm van energie. Dan ben je zo gebrand om te spelen."

Lang leek het erop dat zijn kans om zijn naam ook op het scoreformulier te krijgen, niet zou komen. Pas in de blessuretijd vielen zijn twee treffers, twee keer op aangeven van Adrian Fein. "Ik dacht eigenlijk dat m'n kans niet meer zou komen. Heel lang was het steeds net niet of werd er net een andere keuze gemaakt. Op het moment dat ik Adrian met die bal zag, was het precies dezelfde loopactie die we ook heel vaak op de training hebben gedaan."

De spits hoopt dat dit het begin is van meer speeltijd en doelpunten bij PSV. "Ik hou er rekening mee dat ik het in het begin zal moeten doen met invalbeurten. Ik heb voor mezelf de doelstelling gezet om me zo in het team te knokken." Eenvoudig zal dat niet worden, want de spitspositie is goed bezet bij de Eindhovenaren. "Ik denk dat concurrentie alleen maar goed is, maar ik heb wel vertrouwen in mezelf. Ik heb al een heel lange tijd bij PSV gespeeld, dan werk je naar dit moment toe. Als je er bent, vind ik dat je ook geduld moet houden en erin moet groeien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen