Tevreden Schmidt: "3 weken geleden lagen we nog bijna uit de EL"

11 december 2020, 08:11   Bijgewerkt: 11 december 2020, 08:29

Roger Schmidt verscheen donderdagavond na de wedstrijd van PSV tegen Omonia Nicosia zeer tevreden voor de camera's. Zijn ploeg versloeg de Cyprioten met 4-0 en pakte door het gelijkspel van Granada tegen PAOK zelfs de groepswinst. Na een matige start in het toernooi ging dat de verwachtingen van de trainer te boven.

"Het was een heel goede teamprestatie", vatte Schmidt de wedstrijd samen tegenover FOX Sports. "De spelers deden het erg goed, ook de spelers die nog niet veel hebben gespeeld de laatste weken. We hebben ons soort voetbal laten zien en we verdienden te winnen. Drie weken geleden lagen we er bijna uit in de Europa League, nu zijn we eerste in de groep. Dat is heel mooi."

Schmidt koos er tegen Omonia opnieuw voor om te rouleren en was dan ook blij te zien dat ook zijn reservespelers dat goed oppakten. "Ik ben het meest tevreden over de prestatie op het veld, de houding. Hoe ze hebben gespeeld: goed voetbal en een goede mentaliteit. Niet als elf spelers, maar als een team. We hebben meer kwaliteit in dit team. Alle spelers waren betrokken en stonden er toen we ze nodig hadden. Dat is een heel goed teken voor de teamspirit."

Ook Mohamed Ihattaren, die onder Schmidt vooralsnog niet zijn meest succesvolle seizoen kent, stond aan de aftrap. De trainer was eerder al lovend over hem en zag hem ook tegen Omonia erg goed spelen. "Het was misschien zijn beste wedstrijd sinds ik hier coach ben. Aan de bal maakte hij goede beslissingen en ook zonder bal werkte hij hard. Hij was altijd betrokken in het ballen veroveren." Schmidt erkende dat Ihattaren op deze manier in aanmerking komt om weer een vaste basisspeler te worden. "Hij stond al vaak in de basis, maar heeft niet het makkelijkste seizoen gehad. Voor jonge spelers zijn moeilijke tijden belangrijker dan de goede tijden. Ik hoop dat hij doorgaat met wat hij vanavond heeft laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen