Jørgensen: "Het is niet goed genoeg, ik weet niet waarom"

Jørgensen: "Het is niet goed genoeg, ik weet niet waarom"

11 december 2020 – Ook Nicolai Jørgensen kwam nagenoeg niet in scoringspositie in de teleurstellende uitwedstrijd van Feyenoord tegen Wolfsberger AC. De Rotterdammers hadden een overwinning nodig om te overwinteren, maar daar was op het veld weinig van terug te zien. De ploeg creëerde zelfs amper kansen en verloor uiteindelijk met 1-0.

"Het is moeilijk om er woorden op te plakken op dit moment", zei Jørgensen vlak na de wedstrijd tegen RTV Rijnmond. "Het is zo frustrerend. We hebben ons zo goed voorbereid. Iedereen was klaar voor de wedstrijd, dat kon je voelen, maar het resultaat op het veld was heel slecht. Ik weet niet waarom. Het was wat chaotisch en we creëerden bijna niks. Dan win je niet, uit in de Europa League."

De spits had moeite antwoord te vinden op de vraag waar het aan lag. "We creëren niet genoeg. We krijgen één of twee kansen per wedstrijd. Met de kwaliteiten die we hebben in het team moet dat beter, dat weet iedereen." Jørgensen wilde er niet te veel woorden aan vuil maken, maar hoopt het snel weer op het veld te kunnen laten zien. "We spelen voor Feyenoord, daar komt een grote verantwoordelijkheid bij kijken. Je moet je best doen en zo hard mogelijk werken elke dag. Het is niet dat we het niet proberen of het er niet over hebben. Iedereen is heel gefrustreerd en probeert te verbeteren, maar op dit moment is het niet goed genoeg en ik weet niet waarom."

Vertrouwen in beterschap heeft de Deen nog atlijd. "Het gaat gebeuren, natuurlijk. We hebben een goed team. Ik weet niet waarom we slecht spelen de laatste tijd, maar in het voetbal kan het snel gaan. We moeten zo snel mogelijk winnen en de positiviteit terug brengen in het team. Het kan niet snel genoeg zijn, want het verlies vandaag en het gelijkspel in het weekend (0-0 tegen Heracles, red.), dat geeft geen goed gevoel. Je wil winnen, daarvoor voetbal je. We moeten doordrukken nu en ons hierover heen zetten, want vandaag was really shit."

gerelateerd