Advocaat eerlijk: "Dit was een slechte prestatie"

Advocaat eerlijk: "Dit was een slechte prestatie"

10 december 2020 – Dick Advocaat vond dat zijn elftal donderdagavond te weinig heeft gebracht op bezoek bij Wolfsberger AC. De ervaren coach zag dat zijn ploeg meer kwaliteit had, maar het mentaal en qua instelling aflegde tegen de Oostenrijkers. "Zij zijn kwalitatief minder, maar zijn mentaal beter dan wij. De eerste wedstrijd (1-4 nederlaag, red.) was dat precies hetzelfde."

Dat analyseerde de oefenmeester na de 1-0 nederlaag op bezoek bij Wolfsberger AC. Feyenoord oogde aanvallend volstrekt onmachtig in Oostenrijk. "Dit was een slechte prestatie van Feyenoord", vond de oefenmeester dan ook tegenover RTL 7. "Dat is duidelijk. De spelers hebben er alles aan gedaan, maar het was te weinig. De tegenstander doet meer dan wij, met mindere spelers."

Daarbij doelde Advocaat ook op de instelling van de spelers. "We hebben de grootste moeite om de bal naar elkaar te spelen, terwijl zij wel op elke bal lopen die verkeerd gaat", noemde hij een duidelijk voorbeeld. "En in de eerste helft krijgen zij één kans en die gaat erin. Wij zetten daar te weinig tegenover."

Al met al was de uitschakeling van Feyenoord met vijf punten dan ook terecht. "Daar is niets tegenin te brengen", aldus Advocaat, die zich weer gaat opmaken voor komend weekend als VVV-Venlo wacht. "Een beetje voetballer weet wat die te doen staat. Zondag staan we er weer, zoals altijd." Met een balende conclusie als afsluiter. "Maar we hadden ons moeten plaatsen."

gerelateerd