Tottenham en AC Milan spelen zich naar geplaatste status

10 december 2020, 23:23

Tottenham Hotspur en AC Milan hebben zich donderdagavond bij de geplaatste ploegen van de Europa League gespeeld. Beide topclubs wonnen van respectievelijk Antwerp FC (2-0) en Sparta Praag (0-1), waardoor ze als groepswinnaars de loting ingaan. Zodoende ontlopen Ajax en PSV twee zware opponenten: OSC Lille en Antwerp FC kunnen zodoende wel uit de koker komen.

Met een achterstand van twee punten op Antwerp FC begon Tottenham Hotspur deze speelronde nog als nummer twee van de Europa League-groep J, waardoor de Portugese manager een sterke ploeg op de been had gebracht. Onder anderen Harry Winks, Gareth Bale en Lucas Moura kregen weer eens een basisplaats en toen dat halverwege niet resulteerde in goals, mocht ook Steven Bergwijn – basisspeler in de Premier League – invallen.

Met de Nederlander in de ploeg knokte Tottenham zich uiteindelijk simpel naar de zege en groepswinst. Na een hele fraaie vrije trap van Gareth Bale, was de Braziliaan Carlos Vinícius er als de kippen bij om de rebound simpel in te tikken. Het was al zijn derde treffer in dit Europese toernooi, terwijl hij ook al drie assists achter zijn naam heeft staan. Giovani Lo Celso besliste twintig minuten voor tijd de wedstrijd definitief, met een fraaie goal in de verre hoek. Zodoende gaat Tottenham als koploper door, terwijl Antwerp FC een mogelijke opponent van Ajax en PSV is.

Sparta Praag - AC Milan 0-1

Hoewel AC Milan zonder Zlatan Ibrahimovic en met een punt achterstand op koploper OSC Lille op bezoek ging bij Sparta Praag, werd het een hele mooie avond voor de koploper van de Serie A. Door een doelpunt van Jens Petter Hauge (ook de Italianen speelden met een B-elftal) en een verrassende nederlaag van OSC Lille (met Sven Botman halverwege als invaller) op bezoek bij het al uitgeschakelde Celtic, klom AC Milan naar de eerste plaats en de geplaatste status. 

Overige uitslagen:

Celtic – OSC Lille 3-2

Ludogorets – LASK Linz 1-3

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen