Leicester en Hoffenheim overtuigend groepswinnaar

Leicester en Hoffenheim overtuigend groepswinnaar

10 december 2020 – Zowel Leicester City als Hoffenheim kende een makkelijke avond bij het laatste groepsduel. Daardoor plaatsten zij zich overtuigend als groepswinnaar voor de volgende ronde. Leicester City won in eigen huis met 2-0 van AEK Athene, waar Hoffenheim geen kind had aan het arme AA Gent: 4-1.

Leicester plaatste zich vorige week al voor de volgende ronde, na een 3-3 gelijkspel bij Sporting Braga. Jamie Vardy maakte toen in Portugal de gelijkmaker in de absolute slotseconde en kon nu rustig vanaf de reservebank toekijken hoe zijn ploeggenoten het ervan af brachten. Al binnen het kwartier was Leicester klaar met de Grieken, want Cengiz Under en Harvey Barnes hadden binnen die tijd al de eindstand op het scorebord gezet. Leicester eindigt door het onderlinge resultaat met Braga bovenaan in Groep G.

Net als Leicester was ook Braga al geplaatst, maar bij puntverlies van de Engelsen konden zij nog groepswinnaar worden. Dat lukte niet, maar de Portugezen wonnen wel. Het werd thuis 2-0 tegen Zorya.

Hoffenheim speelt met Gent
Voor Hoffenheim stond er niets meer op het spel in het thuisduel met AA Gent, maar de Duitsers lieten de teugels niet vieren: 4-1. Bij rust was het al 2-0 door goals van Maximilian Beier en Robert Skov. Beier vond na de onderbreking nogmaals het net en ook Andrej Kramaric pikte zijn doelpuntje nog mee tegen de arme Belgen. Zij sluiten de poulefase af zonder ook maar een punt te hebben gepakt. Hoffenheim pakte daarentegen maar liefst zestien punten en is zo overtuigend groepswinnaar.

gerelateerd