Jansen: "Er is veel gebeurd, ik kan niet in de koppies kijken"

10 december 2020, 22:30

AZ-trainer Pascal Jansen erkent dat zijn elftal niet de ploeg is die het de afgelopen weken wél was. Na de nederlaag tegen FC Groningen ging het donderdagavond ook zeer pijnlijk mis op bezoek bij NK Rijeka. "Er is veel gebeurd, ik kan niet in de koppies kijken. Maar we waren onszelf niet in de laatste twee partijen, ten opzichte van hoe we eerder hebben gespeeld."

Dat zei de oefenmeester na de nederlaag in Kroatië. "Je zou denken dat het mede komt door wat er is gebeurd. Misschien is dat ook wel zo", erkende Jansen over het vertrek van Arne Slot. Maar volgens hem had het ook te maken met opnieuw een rode kaart die AZ kreeg. "Dat is wel een beetje het verhaal van dit seizoen. We hebben meerdere rode kaarten opgelopen en dat baart wel zorgen. Misschien nemen we toch te veel risico in wat we doen."

Toch had er wel meer ingezeten dan de nederlaag, vond Jansen. "Je gaat met een prima situatie de rust in en je kunt naar een goal toespelen, maar dan krijgen we de 1-0 tegen", zei Jansen. "Alleen krijgen we zelf ook genoeg mogelijkheden om in de wedstrijd te blijven. En bij een gelijke stand hadden we het ook nog kunnen halen, maar dat mocht niet baten." 

Dat AZ na het vertrek van coach Slot opeens tweemaal op rij verliest en uit Europa ligt, doet ook bij Jansen pijn. "Het is vervelend. Ik kom in een situatie waar je geen rekening mee houdt. Ik wil het zo goed mogelijk managen, vol overgave. Maar dan zit het twee keer tegen, dat is niet de bevestiging zien waarop je zo had gehoopt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen