Voorzitter Istanbul Basaksehir wil levenslange ban Coltescu

10 december 2020, 22:14

Al het aan Göksel Gümüsdag, voorzitter van de Turkse club Istanbul Basaksehir, ligt, dan wordt scheidsrechter Sebastian Coltescu voor de rest van zijn leven geschorst als FIFA-arbiter. De leidsman, die bij Paris Saint-Germain – Istanbul BB overigens fungeerde als vierde official, wordt beschuldigd van racisme. Hoewel hij dat zelf ontkent, is het Turkse oordeel helder.

"Scheidsrechters zoals Coltescu verdienen het om een levenslange ban te krijgen", stelt Gümüsdag in de Turkse media. "Er moet een voorbeeld worden gesteld voor de rest van de voetballerij. 8 december zal de wereldgeschiedenis ingaan als een dag van verzet tegen racisme, als we hier op de juiste wijze mee omgaan."

Lees ook: Makkelie knielt mee: "Ik denk dat dit een heel mooi signaal is"

Als Coltescu schuldig wordt bevonden door het onderzoek van de UEFA, dan levert dat hem volgens de reglementen minstens tien duels schorsing op, zo werd eerder bekend. Dat is de straf die staat op het discrimineren voor een persoon of groep, geldend voor clubs, spelers en alle UEFA-officials. Of er zo hard opgetreden kan worden als door Gümüsdag wordt gevraagd, is onduidelijk.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen