Arsenal blijft in Europa League wel winnen, verlies AS Roma

10 december 2020, 20:56

Arsenal kan in de Premier League de laatste weken maar niet winnen, maar in de Europa League heeft het de poulefase met volle achttien (!) punten afgesloten. Ook donderdagavond hadden The Gunners geen kind aan Dundalk FC (2-4). AS Roma ging met een complete B-ploeg onderuit tegen het CSKA Sofia van Jurgen Mattheij.

Na nederlagen tegen Tottenham Hotspur (2-0), Wolverhampton Wandererers (1-2) en Aston Villa (0-3) is Arsenal in Engeland afgezakt naar de vijftiende plaats in de Premier League. Het was de slechtste start in 39 jaar in Engeland, maar in de Europa League stond de teller voor donderdagavond al op vijftien punten, een zekere eerste plaats en het hoogste doelsaldo met alle teams.

Mede daarom stuurde manager Mikel Arteta ook wat andere spelers het veld in op Ierse bodem. Ook met enkele wijzigingen had Arsenal de wedstrijd binnen een kwartier al naar haar hand gezet: Edward Nketiah (die daarmee clubtopscorer werd over alle competities van Arsenal dit seizoen) en Mohamed Elneny (een fraaie treffer van afstand) zorgden voor een snelle voorsprong. Via Jordan Flores kwam er even verrassende als snelle eretreffer (1-2), maar door Joseph Willock en Folarin Balogun kwam er alsnog een ruime zege voor de Engelsen.

CSKA Sofia – AS Roma 3-1

Net als Arsenal was AS Roma al geplaatst en zeker van de eerste plaats, waardoor trainer Paulo Fonseca besloot om een complete B-ploeg op de been te brengen. Met Rick Karsdorp, in de Serie A een vaste basisspeler geworden, slechts een half uur als invaller binnen de lijnen, ging het mis in Bulgarije. Nadat Tommaso Milanese de achterstand ongedaan had gemaakt, zorgde Ali Sowe met twee goals voor de verrassende voorsprong voor het elftal waar Mattheij een basisplaats had.

Overige uitslagen:

Rapid Wien - Molde 2-2

Young Boys - CFR Cluj 2-1

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen