Ook Ajax Vrouwen lijden nederlaag met weinig perspectief

10 december 2020, 19:55

Ajax Vrouwen heeft net als PSV een slechte uitgangspositie geboekt in de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers hielden Bayern München een klein uur van zich af, maar stapten zonder gunstig resultaat van het veld: 1-3. De late aansluitingstreffer van Jonna van de Velde bracht weinig perspectief op het bereiken van de volgende ronde, omdat ook Simone Laudehr nog scoorde.

PSV ging woensdagmiddag met 1-4 onderuit tegen grootmacht FC Barcelona en hoewel Bayern München een iets mindere grootmacht is het Europese vrouwenvoetbal, worden ook zij (veel) hoger ingeschat dan Ajax. Anders dan de Eindhovenaren hield Ajax de spanning echter wel lang in het duel, maar door een ongelukkig eigen doelpunt van Kay-lee de Sanders na een klein uur, werd de ban gebroken.

Vervolgens zorgde Sydney Lohmann tien minuten later na balverlies van Vanity Lewerissa voor de tweede van Der Rekordmeister, dat in de eerste helft – onder anderen via Lineth Beerensteyn – veelal op uitblinkster Liza Kop stuitte. De 5-3-2-formatie die Ajax voor de gelegenheid had opgetrokken, had dus een uur volstaan, maar moest met een 0-2 achterstand worden losgelaten. 

Van de Velde, die in het systeem verdedigende speelde dan gebruikelijk, bracht met een fraaie goal de spanning terug in het duel, maar Ajax wist dat het ook met een 1-2 verlies in Duitsland tweemaal moest scoren. Dus ging het hard op jacht naar de gelijkmaker, maar kreeg het daarvoor de deksel op de neus aan de andere kant. Een intikker van Laudehr gaf ook Ajax nog minder perspectief op het bereiken van de volgende ronde (1-3): volgende week woensdag is zodoende een wonder nodig voor Ajax. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen