De Wit op de bank bij AZ, Gudmundsson begint op het middenveld

10 december 2020, 17:30

Dani de Wit is donderderdagavond niet fit genoeg voor een basisplaats bij AZ in de Europa League-wedstrijd tegen NK Rijeka. Trainer Pascal Jansen heeft Albert Gudmundsson op zijn plek gezet achter spits Myron Boadu, die met Jesper Karlsson en Calvin Stengs de voorhoede vormt. Verder zijn er weinig verrassingen in het elftal van de Alkmaarders.

De Wit zit wel op de bank in Kroatië, maar is – ondanks dat zijn kwetsuur meevalt – niet fit genoeg om te starten. Jonas Svensson ligt er langere tijd uit en is niet eens meegereisd voor het curciale duel in de Europa League: Yukinari Sugawara is wederom zijn (logische) vervanger. Verder zijn er geen verrassingen bij de Alkmaarders.

Lees ookJansen: "Veel gebeurd

AZ heeft aan een overwinning zeker genoeg voor het bereiken van de volgende ronde. Hoewel NK Rijeka slechts één punt verzamelde, hield het Real Sociedad in eigen huis heel lang op 0-0 en pakte het op bezoek in Spanje zelfs een punt. Dat kan voor Alkmaar ook genoeg zijn, maar dan is het afhankelijk van de andere wedstrijd in de poule. Een zege zou de rust in elk geval weer even terugbrengen bij AZ. 

Opstelling AZ: Bizot; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, Gudmundsson, Koopmeiners; Stengs, Boadu, Karlsson

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen