Italië rouwt om overlijden WK-held Paolo Rossi (64)

10 december 2020, 10:18

De Italiaanse voetbalwereld rouwt om het overlijden van een van zijn helden. Paolo Rossi is op 64-jarige leeftijd overleden, zo melden diverse Italiaanse media. De voormalig aanvaller was al geruime tijd ziek.

Rossi loodste Italië in 1982 naar de wereldtitel. De oud-spits kwam tijdens de eindronde in Spanje moeizaam op gang. In de eerste poulefase kwam hij niet tot scoren. In de volgende groep schoot hij Italië in de beslissende wedstrijd tegen Brazilië (3-2) met een hattrick naar de laatste vier.

Ook in de halve finale greep Rossi een hoofdrol door beide goals tegen Polen (0-2) voor zijn rekening nemen. In de finale tegen Duitsland opende hij de score. De Italianen wonnen de eindstrijd uiteindelijk met 3-1. Rossi, topscorer van het WK, ontving aan het 1982 de Gouden Bal voor beste voetballer van het jaar.

Rossi speelde in totaal 48 interlands voor Italië. Als clubspeler won hij ook met Juventus diverse prijzen, waaronder de toenmalige Europacup II, de Europa Cup I en tweemaal de Serie A.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen