Kieft over rood Gravenberch: "Wel heel zwaar"

9 december 2020, 21:48

Na de rode kaart van Ryan Gravenberch was het klaar voor Ajax tegen Atalanta, oordelen René van der Gijp en Wim Kieft bij SBS 6. Het analistenduo zag dat de tweede gele kaart van de jonge middenvelder Ajax uiteindelijk fataal werd. De Amsterdammers gingen met tien man uiteindelijk met 0-1 onderuit. Na afloop was er twijfel of Gravenberch van het veld had moeten worden gestuurd.

De middenvelder gebruikte volgens de scheidsrechter onregelmentair zijn armen in een duel. "Dat vind ik wel heel zwaar", aldus Wim Kieft. "Dat gebeurt automatisch, het breedmaken met je armen. Iedere voetballer doet dat. Hij had geen enkele intentie om de tegenstander te slaan." Van der Gijp constateerde dat uitschakeling daarna een feit was. "Daarna was het klaar, ja."  Dat was te zien bij de 0-1 van Luis Muriel, die profiteerde van de ruimte. 

De VAR greep niet in na een overtreding op Klaas Jan Huntelaar en dat vonden de mannen logisch. "Dat was niet zwaar genoeg voor een penalty", aldus Kieft. Ajax is door de nederlaag veroodeeld tot de Europa League. Atalanta en Liverpool blijven na de winter actief in de Champions League.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen