Ajax bijt zich stuk op sterker Atalanta en is uitgeschakeld in CL

9 december 2020, 20:57

Na een nederlaag tegen het taaie Atalanta is Ajax uit de Champions League geknikkerd. De Amsterdammers, die met tien man eindigden na de tweede gele kaart voor Ryan Gravenberch, slaagden er nauwelijks in gevaar te stichten en daarmee de cruciale treffer te maken. Vijf minuten voor tijd gaf Luis Muriel de zoekende thuisploeg de definitieve nekslag (0-1).

Van levensbelang, was de wedstrijd tussen Ajax en Atalanta. Beide ploegen streden om misschien wel het meest felbegeerde ticket in de voetballerij: overwintering in de Champions League. Naast de financiële opsteker geeft het de spelers van vooral Ajax ook sportief perspectief, met weinig verheffende wedstrijden in de Eredivisie voor de boeg. 

Dat vreselijke scenario werd tegen Atalanta werkelijkheid. Net als afgelopen seizoen kreeg Ajax namelijk een flinke tik te verwerken in Europa. Het gelijkspel tegen Atalanta betekent dat de ploeg van trainer Erik ten Hag na de jaarwisseling verder moet in de Europa League, net als afgelopen seizoen. Atalanta verzekerde zich echter wél van een plek bij de mondiale voetbalelite. 

Voor rust lukte dat uitstekend, met weinig gevaar van Atalanta tot gevolg. Het probleem was echter dat Ajax er aan de andere kant eveneens niet in slaagde de doelman in verlegenheid te brengen. De grootste kans viel in de laatste seconden van de eerste helft te noteren, nadat Antony met een fraaie voorzet Bryan Brobbey bereikte. De piepjonge spits, in de rust gewisseld, kopte de bal echter recht in de handen van sluitpost Pierluigi Gollini.

Ook na rust slaagden de Amsterdammers er niet meer in écht voor trillende handjes bij Atalanta te zorgen. Supersub Klaas Jan Huntelaar kon daar geen verandering in brengen. Het was vooral de uitploeg die aandrong en aanspraak maakte op een doelpunt. Een kwartier voor tijd kreeg Davy Klaassen dé kans om zijn ploeg naar de volgende ronde te schieten, maar zijn inzet werd gekeerd. Zijn misser werd Ajax uiteindelijk fataal, want het was Luis Muriel die uiteindelijk profiteerde van de zeeën aan ruimte. De Colombiaan omspeelde de André Onana en kon de bal in het lege doel tikken. Daarmee bezegelde hij het lot van de Amsterdammers.

Opstelling en beoordelingen*:

Ajax: Andre Onana 6; Noussair Mazraoui 6, Perr Schuurs 6, Lisandro Martínez 7 (91. Jurriën Timber -), Nicolas Tagliafico 6,5 (63. Klaas Jan Huntelaar 5,5); Davy Klaassen 6, Zakaria Labyad 5,5 (63. Jurgen Ekkelenkamp 6), Ryan Gravenberch 5; Antony 5, Brian Brobbey 6 (46. Quincy Promes 5,5), Dusan Tadic 6

Man of the Match: Lisandro Martínez

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen