'Racisme kan Coltescu op tien duels schorsing komen te staan'

9 december 2020, 16:47

Het racisme-incident in de wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir kan vierde official Sebastian Coltescu op tien wedstrijden schorsing komen te staan. De arbiter zou zich dinsdagavond tijdens dat duel racistisch hebben uitgelaten, waarna de wedstrijd gestaakt werd. Het incident wordt momenteel onderzocht.

Als Coltescu schuldig wordt bevonden door het onderzoek van de UEFA, dan levert dat hem volgens de reglementen minstens tien duels schorsing op, zo zocht Sky Sports uit. Dat is de straf die staat op het discrimineren voor een persoon of groep, geldend voor clubs, spelers en alle UEFA-officials.

De vlam sloeg dinsdagavond in de pan in Parijs toen Pierre Webó, assistent-trainer van Istanbul Basaksehir, weggestuurd werd. Er ontstond een felle discussie, waarbij te horen was hoe Webó zich opwond en vroeg waarom de arbiter 'negro' zei. Coltescu zelf gaf aan dat hij het zei om aan te wijzen om wie het ging, maar die uitleg werd door spelers en staf van Basaksehir niet geaccepteerd. De wedstrijd werd vervolgens gestaakt en die avond niet meer uitgespeeld.

Het restant van de wedstrijd, die op het moment van staken 14 minuten bezig was, wordt vanavond om 18:55 uur uitgespeeld. Het arbitrageteam van dinsdag keert daarbij niet meer terug. In plaats daarvan heeft Danny Makkelie nu de leiding over de wedstrijd. De rode kaart die Webó ontving is voorlopig geseponeerd, die voor Demba Ba is wel blijven staan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen