Makkelie neemt mogelijk deel aan racisme-statement

9 december 2020, 13:02

Danny Makkelie zal namens de UEFA woensdagavond mogelijk meedoen aan een anti-racismestatement. De Nederlandse arbiter is aangesteld voor het restant van de gevoelige wedstijd tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir, die dinsdagavond werd gestaakt naar aanleiding van een racistische uiting van vierde official Constantin Coltescu. 

Dat vertelt Makkelie tegenover De Telegraaf over zijn aanstelling van woensdagavond. "De UEFA-afgevaardigde, verantwoordelijk voor de organisatie rond de wedstrijd, zal tijdens de teammeeting vragen of PSG en Basaksehir een statement maken", aldus Makkelie. "Die ruimte is er als de spelers dat willen. Van de UEFA mogen we altijd de afweging maken om iets toe te staan of ergens aan mee te doen." Als de spelers dat willen, dan doet de scheidsrechter mee aan het statement.

Hoewel hij zich niet kan uitspreken over deze specifieke situatie, omdat het door de UEFA nog onderzocht moet worden, wil Makkelie in wel een statement maken. "In algemene zin wil ik wél aangeven dat ik racisme en discriminatie vanzelfsprekend in élke vorm volledig afkeur. Ik ben ook blij mee dat de bestrijding daarvan een van de speerpunten van de UEFA is."

Lees ook: Roemenen nemen afstand van Coltescu

Hoewel er sportief weinig meer op het spel staat voor beide ploegen – PSG is geplaatst en kan alleen nog eerste worden, Istanbul Basaksehir is reeds uitgeschakeld – verwacht Makkelie een beladen wedstrijd. "De schijnwerpers van de hele wereld zullen op Parijs zijn gericht", weet de leidsman. "Ik hoop dat alle emoties iets zijn bedaard. We gaan er alsnog een mooie wedstrijd van maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen