Onrust Atalanta: Gasperini bood ontslag aan na ruzie met Gomez

9 december 2020, 11:21

Atalanta Bergamo kent alles behalve een goede voorbereiding op de wedstrijd met Ajax. Het zou enorm rommelen in de kleedkamer van de Serie A-club. Aanleiding is een handgemeen tussen trainer Gian Piero Gasperini en aanvoerder Papu Gomez in de rust van het duel met FC Midtjylland (1-1). De coach zou daarop zelfs zijn ontslag hebben aangeboden, maar dat is niet aanvaard.

Dat schrijven diverse Italiaanse media althans. Gasperini wilde tegen FC Midtjylland vorige week de captain van kant laten wisselen en op rechts in plaats van links opstellen in de tweede helft. De captain weigerde echter, waarna het uitliep op een ruzie en handgemeen en Gomez daarop halverwege gewisseld werd. Sindsdien ligt de spelersgroep volledig overhoop, waarbij ook de invloedrijke Josip Ilicic (32) de kant van Gomez heeft gekozen.

Gasperini zou door deze ontwikkeling zijn ontslag zelfs hebben aangeboden bij het bestuur van Atalanta Bergamo, maar die ging daarmee niet akkoord en wilde dat de coach bleef. Anderzijds hebben Gomez en Ilicic op hun beurt hebben laten weten te willen vertrekken in januari als de oefenmeester aanblijft. In de Italiaanse media worden de eerste geruchten, waarbij Walter Mazzarri naar voren wordt geschoven, al verspreid.

Gasperini had Gomez namelijk niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor het treffen met Udinese, maar door die wedstrijd ging uiteindelijk een streep door vanwege regenval. De slechte relatie tussen hen blijft echter en omdat de spelersgroep is verdeeld, bezorgt het voor de clubleiding de nodige hoofdbrekens. De toekomst van Gasperini is zodoende onzeker en de voorbereiding op de cruciale wedstrijd tegen Ajax in de Champions League allesbehalve prettig, ondanks dat Gomez tegen Ajax wel gewoon zal worden ingezet.

Lees ookDe Roon vol vertrouwen: "Wij zijn sterker in uitduels"

Dat is voor de Amsterdammers goed nieuws: om in het miljardenbal te overwinteren, moet Ajax namelijk vanavond (woensdag) winnen van Atalanta. Ajax verloor afgelopen weekend onverwacht van FC Twente, maar Erik ten Hag is er nog altijd van overtuigd dat zijn ploeg in goede vorm verkeert. Dat is ook wel nodig om de laatste zestien van de Champions League te bereiken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen