De Wit met AZ naar Rijeka, inzetbaarheid twijfelachtig

9 december 2020, 10:37

Dani de Wit reist woensdag 'gewoon' met AZ mee naar de cruciale uitwedstrijd tegen NK Rijeka. De middenvelder viel afgelopen weekend tegen FC Groningen uit met op het oog een zware blessure. Als alles heel voorspoedig verloopt, zou hij zelfs in actie kunnen komen in het Europa League-duel. Verder zijn er geen verrassingen in de selectie van Pascal Jansen.

Dat laat AZ weten op de clubsite, waarop de 21-koppige selectie wordt aangekondigd. "We hadden verwacht dat er meer schade zou zijn, maar gelukkig kon hij gisteren alweer wat bewegen. Het zal een race tegen de klok worden", vertelt trainer Jansen over speeltijd van De Wit tegenover De Telegraaf. "Dani heeft heel veel gespeeld en is een belangrijke speler voor ons. Maar we hebben nog meer goede spelers binnen de selectie en daar heb ik ideeën bij. Maar die hou ik nog even voor mezelf."

AZ heeft aan een overwinning in Kroatië zeker genoeg voor het bereiken van de volgende ronde. Hoewel het uitgeschakelde NK Rijeka slechts één punt verzamelde, hield het Real Sociedad in eigen huis heel lang op 0-0 en pakte het op bezoek in Spanje zelfs een punt. Dat kan voor de Alkmaarders ook genoeg zijn, maar dan is het afhankelijk van de andere wedstrijd in de poule. Een zege zou de rust in elk geval weer even terugbrengen bij AZ.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen