'Dortmund ziet Malen als ideale opvolger van Sancho'

9 december 2020, 08:21

Donyell Malen (21) kan zich mogelijk verheugen op belangstelling van Borussia Dortmund. De Duitse topclub ziet de aanvaller van PSV naar verluidt namelijk als ideale opvolger van Jadon Sancho. De Engelse buitenspeler staat al langer in belangstelling van onder andere Manchtester United en zijn huidige werkgever heeft de Nederlander op de korrel als zijn vervanger.

Dat schrijft de Duitse krant Bild althans over de soap rondom Sancho. Volgens het medium staat Malen inmiddels 'met stip op nummer één' om de opvolger te worden van Sancho. De multi-inzetbaarheid, Malen kan zowel als rechtsbuiten als ook als spits uit de voeten, is daarbij een belangrijk pluspunt voor Dortmund om naar Malen te kijken.

Dat de Nederlander vermoedelijk een stuk minder hoeft te kosten dan vergelijkbare talenten uit grotere competities, speelt volgens Bild ook mee. De verkoop van Sancho levert BVB naar verluidt minimaal zo'n honderd miljoen euro op, waardoor er financiële opties genoeg zijn. Eerder werd Malen heel voorzichtig gelinkt aan enkele Engelse clubs, AC Milan en de schaduwlijst van FC Barcelona.

Dat komt niet uit de lucht vallen: ondanks zijn zware blessure vorig seizoen, is Malen inmiddels weer een belangrijke basiskracht voor PSV. Met veertig doelpunten en zeventien assist in 89 wedstrijd kan de aanvaller, voor wie door de Eindhovenaren slechts 600.000 euro werd betaald bij zijn komst, bovendien prima cijfers overleggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen