PSG - Basaksehir wordt woensdagavond uitgespeeld

8 december 2020, 23:30   Bijgewerkt: 8 december 2020, 23:40

Het gestaakte duel tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir wordt woensdagavond om 18.55 uur uitgespeeld. Eerder vanavond werd het spel stilgelegd toen vierde official Sebastian Coltescu een racistische opmerking zou hebben gemaakt richting Pierre Webó, waarna de spelers niet verder wilden spelen. Het restant van de wedstrijd zal worden geleid door een nieuw arbitrageteam. 

Het nieuwe tijdstip wordt door verschillende media, waaronder het Franse RMC en de BBC, bevestigd. De wedstrijd zal worden hervat vanaf de veertiende minuut, waarop het spel werd stilgelegd. Het resultaat maakt overigens niet veel uit, omdat PSG door de nederlaag van Manchester United tegen RB Leipzig al zeker is van de tweede plaats. Istanbul Basaksehir kon sowieso al niet meer van de laatste plaats af komen. Het aanvangstijdstip van 18.55 uur is tegelijk met dat van Ajax tegen Atalanta Bergamo en FC Midtjylland tegen Liverpool. 

Eerder vanavond liep het Champions League-duel tussen PSG en Basaksehir uit de hand toen Webó werd weggestuurd. Er ontstond een felle discussie, waarbij te horen was hoe de assistent-trainer zich opwond en vroeg waarom de arbiter 'negro' zei. Coltescu zelf gaf aan dat hij het zei om aan te wijzen om wie het ging, maar die uitleg werd door spelers en staf van Basaksehir niet geaccepteerd. Ook Demba Ba sprak zich uit en ontving een rode kaart. De spelers van de Turkse club weigerden vervolgens om verder te spelen. Toen de spelers van Paris Saint-Germain te horen kregen wat er was gezegd, begrepen zij de reactie en toonden zij zich solidair met de tegenstander. Basaksehir gaf aan niet verder te willen spelen zolang dezelfde arbiter de leiding had over de wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen