Oranje begint in Turkije aan kwalificatiereeks WK 2022

8 december 2020, 20:33   Bijgewerkt: 8 december 2020, 20:41

Waar bondscoach Frank de Boer al op hoopte, is uitgekomen: het Nederlands Elftal begint de kwalificatiereeks voor het WK van 2022 in Qatar met een uitduel tegen Turkije. Op woensdag 24 maart staat het treffen op de rol. Dat maakte de UEFA bekend.

Eind maart speelt Oranje de eerste drie kwalificatieduels. Na het duel met de Turken neemt De Boer het met zijn ploeg thuis op tegen Letland. Die interlandperiode wordt afgesloten met een uitduel tegen voetbaldwerg Gibraltar.

De wens van De Boer was om de sterkere ploegen in de groep, waartoe ook Noorwegen behoort, in maart te treffen. Met Turkije is hij dus sowieso van één zo'n duel verzekerd. "Tegen die tijd zijn er misschien nog steeds geen toeschouwers welkom", doelt de bondscoach op de welbekende heksenketel in Turkije. Met veel jonge talenten zoals Juventus-verdediger Merih Demiral is dat land weer in opkomst.

Oranje is er alles aan gelegen om goed te beginnen aan de kwalificatiereeks voor het WK van 2022. Alleen de nummer één uit de groep plaatst zich rechtstreeks voor het eindtoernooi, waar de tweede plaats goed is voor de play-offs. Het WK in Qatar vindt plaats van 21 november tot 18 december 2022.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen