Onana: "Ik wil bij iedereen een lach op het gezicht zien"

8 december 2020, 20:10

Ajax weet wat het morgenavond (woensdag) te doen staat in de laatste groepsfase-wedstrijd van de Champions League. Alleen een overwinning op Atalanta Bergamo volstaat om in het toernooi te overwinteren. "Ik kan niet beloven dat we winnen, maar ik kan garanderen dat we alles geven, want het is heel belangrijk voor ons om ook volgend jaar Champions League te spelen", aldus Andre Onana.

In een inspirerende video op het YouTube-kanaal van Ajax maakte de keeper duidelijk wat hij van zijn ploeg verwacht. "Voor het fluitsignaal klinkt, wil ik bij iedereen een lach op het gezicht zien. Zoals ze altijd doen voor de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd wil ik dat ze ervan genieten. Als we plezier hebben, de bal rond laten gaan, de tegenstander laten rennen en scherp zijn in de omschakeling, dan denk ik dat we mooie dingen kunnen laten zien. Ik wil gewoon dat we ervan genieten woensdag. Dan ziet het er voor de tegenstander slecht uit."

Als een van de meer ervaren spelers hoopt Onana het team op sleeptouw te kunnen nemen. "Ik weet hoe sterk we thuis zijn en hoe goed we zijn. Het is niet dat, omdat we van Twente verloren, we het nu in onze broek doen. Wij als leiders moeten het goede voorbeeld geven. We moeten zelfvertrouwen uitstralen en de jonge jongens moeten ons volgen. In belangrijke wedstrijden moeten de beste spelers laten zien waarom ze de beste zijn."

Onana zelf ging vorige week in de fout tegen Liverpool, waaruit Curtis Jones het enige en dus beslissende doelpunt van de wedstrijd kon maken. "Deze fout zal me alleen maar beter maken", reageerde Onana. "Zoals een goede vriend van mij altijd zegt: 'je verliest niet, je leert'. Ik wil ook leren van deze wedstrijd. Welke vriend? Samuel Eto'o." Onana kijkt met vertrouwen uit naar de wedstrijd. "We gaan ons ding doen en ik ben ervan overtuigd, als we goed zijn, dat het lastig gaat worden voor ze. We hebben iedereen nodig. De fans, een positieve vibe, positieve energie. Dat is ook belangrijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen