Hoedt, Lang en Vormer in de basis in cruciaal CL-duel

8 december 2020, 17:50

SS Lazio en Club Brugge maken vanavond in een onderling duel uit wie er overwintert in de Champions League en wie veroordeeld is tot Europa League-voetbal. Inmiddels is bekend met welke namen de ploegen dat gaan doen. Het wordt een Oranje-gekleurd affiche, want Wesley Hoedt, Ruud Vormer en Noa Lang staan alle drie in de basis.

Lang begon bij Club Brugge met vooral invalbeurten, maar wordt steeds belangrijker voor de ploeg. Vorige week tegen Zenit Sint-Petersburg (3-0) tekende hij nog voor zijn eerste Champions League-treffer namens de club. Vormer ontbrak afgelopen weekend nog bij Club Brugge, omdat hij problemen had met zijn galblaas. De middenvelder moest zelfs naar het ziekenhuis worden gebracht, maar is inmiddels weer hersteld. Maandag werd al duidelijk dat hij zou kunnen spelen.

SS Lazio heeft de beste papieren als het gaat om overwintering. De ploeg heeft negen punten, twee meer dan Club Brugge, en heeft dus aan een gelijkspel genoeg. De Belgen weten dus wat ze te doen staat: alleen winst is genoeg om een plek in de knock-outfase te verkrijgen. De andere wedstrijd in de poule gaat tussen Zenit Sint-Petersburg en Borussia Dortmund. De Russen zijn met slechts één punt al uitgeschakeld en voor BVB staat alleen groepswinst nog op het spel; door is de ploeg sowieso.

Opstellingen:

SS Lazio: Reina; Luiz Felipe, Hoedt, Acerbi; Lazzari, Milinkovic-Savic, Lucas Leiva, Alberto, Marusic; Immobile, Correa

Club Brugge: Mignolet; Mata, Koussounou, Ricca, Sobol; Vormer, Vanaken, Balanta; De Ketelaere; Diatta, Lang

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen