Club Brugge wilde Hoedt: "Ik ben er op gesprek geweest"

8 december 2020, 14:34

Wesley Hoedt maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van Southampton naar Lazio. De Nederlandse centrumverdediger had een aantal maanden geleden echter ook de keuze om zijn loopbaan te vervolgen bij Club Brugge. Dat verklapt hij in aanloop naar de cruciale Champions League-wedstrijd van Lazio tegen de Belgische tegenstander.

"Ik ben er inderdaad op gesprek geweest", vertelt hij tegenover Gazet van Antwerpen. "Er was heel wat interesse - uit België, Nederland, Duitsland. Dus in het begin van de zomer had ik me voorgenomen om alle clubs een kans te geven en niemand buiten te sluiten, ook Brugge niet. Maar eigenlijk had ik nooit echt de intentie om daarnaartoe te gaan."

Hoedt speelde vorig seizoen op huurbasis bij Royal Antwerp en had het niet erg gevonden om daar langer te blijven. "Het verlangen om in Antwerpen te blijven was er zeker en daar had ik ook veel voor overgehad. Ik voelde me geweldig bij die club. Mijn vriendin (zangeres Emma Heesters, red.) komt uit Zeeland en die woonde bij mij in de buurt. Ik sprak ook met Antwerp en Southampton om de deal rond te maken. De verschillen bleken echter te groot te zijn. En als er dan een club komt met nóg grotere mogelijkheden op sportief gebied, dan moet je daar als topatleet, en met de kwaliteiten die ik heb, altijd voor gaan."

Hoedt speelde sinds hij deze zomer terugkeerde in Italië elf wedstrijden voor Lazio, waarvan vijf in de Champions League. De Italianen hebben dinsdag aan een gelijkspel of zege genoeg om te overwinteren in het miljardenbal. Bij een nederlaag tegen Club Brugge gaat Lazio de Europa League in.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen