Ten Hag over Gravenberch, Promes en de decembermaand

8 december 2020, 11:43   Bijgewerkt: 8 december 2020, 11:53

Ajax-trainer Erik ten Hag blikte dinsdagmorgen op de persconferentie in aanloop naar de ontmoeting met Atalanta niet alleen vooruit op de wedstrijd van woensdag, maar besprak ook de lastige decembermaand, de mindere periode van Quincy Promes en de ontwikkeling van Ryan Gravenberch.

Vorig seizoen kende Ajax een decemberdip. De Amsterdammers werden door Valencia uitgeschakeld in de Champions League en verloren tweemaal in de competitie. Dit seizoen is Ajax met een nederlaag tegen Liverpool (1-0) en FC Twente (1-2) de decembermaand eveneens slecht gestart.

"Voor iedereen is het lastige maand, zie de uitslagen van afgelopen weekend. Twee weken geleden werd gezegd dat er in de Nederlandse competitie voor ons geen weerstand is, maar je ziet dat het lag aan hoe wij de afgelopen maanden hebben gespeeld. Natuurlijk is de weerstand er. We zullen goed moeten zijn, dan ligt het aan ons of het zo'n maand wordt", aldus de trainer.

Promes

Het afgelopen seizoen was Promes een belangrijke waarde in het team van Ten Hag, maar dit seizoen valt de aanvaller behoorlijk tegen. Waar ligt dat aan? "Dat is heel moeilijk aan te geven. Hier en daar zie ik dat er wat verbanden worden gelegd. Dat het aan bepaalde spelers ligt die er vorig jaar waren, bijvoorbeeld Hakim. Dat is natuurlijk onzin. Bij heel veel clubs heeft hij in het verleden laten zien dat hij een buitengewoon goede aanvaller is. Dit seizoen heb ik dat in bepaalde wedstrijden ook gezien en bepaalde wedstrijden niet. Dat hij de kwaliteit heeft om op absoluut topniveau belangrijk te zijn, is duidelijk."

Gravenberch

Waar Promes met zijn vorm kwakkelt, is Gravenberch dit seizoen in uitstekende doen. Met Ten Hag heeft middenvelder heeft aan 'heel veel' aspecten gewerkt. "Met name in balbezit het positie kiezen, hoe hij moet vrijlopen. Omschakeling is ook een belangrijk aandachtspunt voor hem. Wat hij nu verder in zijn aanvalsspel moet ontwikkelen, is op de juiste momenten daar zijn stempel drukken", aldus Ten Hag, die Gravenberch indruk zag maken tegen Liverpool. "Zeker in het eerste uur speelde hij uitstekend. Dat hebben we vaker gezien. Heel knap als je dat dat tegen een topteam als Liverpool kunt."

Lees ookAjax heeft vier twijfelgevallen voor cruciaal duel met Atalanta

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen