Noorwegen tevreden: "Oranje geen onmogelijke opdracht"

Noorwegen tevreden: "Oranje geen onmogelijke opdracht"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 december 2020 – De Noorse bondscoach Stale Solbakken is tevreden met de loting voor de kwalificatiereeks voor het WK in 2022. Eigenlijk hoopte de keuzeheer aan Denemarken gekoppeld te worden, maar met Oranje als op papier zwaarste tegenstander kan hij goed leven.

"Ik ben heel blij", vertelt hij bij TV2. "Nederland is een geduchte tegenstander, maar het wordt geen onmogelijke opdracht. Turkije, Montenegro en Letland zijn teams die elkaar kunnen verslaan, wat ook in ons voordeel kan zijn. Turkije is een beetje een Jekyll-en-Hyde-ploeg, daar kun je van alles van verwachten. Ze hebben technisch onderlegde spelers die iedereen kunnen verslaan, maar soms ook door de ondergrens zakken."

Alleen de winnaar van de kwalificatiepoule plaatst zich direct voor het WK in Qatar. "Het is geen droom of nachtmerrie", zegt analist Simen Stamsø-Møller over de loting. "We hebben kans op de tweede plaats. Als je kijkt hoe Nederland het nu doet, dan denk ik dat we vrij kansloos zijn. Anderzijds hebben ze de laatste jaren wisselvallig gepresteerd."

Lees ook: Turkse teleurstelling: "Liever Duitsland dan Oranje"

Reacties

gerelateerd