Noorwegen tevreden: "Oranje geen onmogelijke opdracht"

8 december 2020, 08:26

De Noorse bondscoach Stale Solbakken is tevreden met de loting voor de kwalificatiereeks voor het WK in 2022. Eigenlijk hoopte de keuzeheer aan Denemarken gekoppeld te worden, maar met Oranje als op papier zwaarste tegenstander kan hij goed leven.

"Ik ben heel blij", vertelt hij bij TV2. "Nederland is een geduchte tegenstander, maar het wordt geen onmogelijke opdracht. Turkije, Montenegro en Letland zijn teams die elkaar kunnen verslaan, wat ook in ons voordeel kan zijn. Turkije is een beetje een Jekyll-en-Hyde-ploeg, daar kun je van alles van verwachten. Ze hebben technisch onderlegde spelers die iedereen kunnen verslaan, maar soms ook door de ondergrens zakken."

Alleen de winnaar van de kwalificatiepoule plaatst zich direct voor het WK in Qatar. "Het is geen droom of nachtmerrie", zegt analist Simen Stamsø-Møller over de loting. "We hebben kans op de tweede plaats. Als je kijkt hoe Nederland het nu doet, dan denk ik dat we vrij kansloos zijn. Anderzijds hebben ze de laatste jaren wisselvallig gepresteerd."

Lees ook: Turkse teleurstelling: "Liever Duitsland dan Oranje"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen