Leerdam treft Room in MLS-finale na fraaie comeback

8 december 2020, 07:59

Kelvin Leerdam staat met Seattle Sounders in de finale van de Major League Soccer. Door Minnesota United na een sensationele comeback met 3-2 te verslaan bereikte de regerend kampioen de eindstrijd. Zaterdag neemt Leerdam het met Seattle Sounders in de finale op tegen het Columbus Crew van Eloy Room, Vito Wormgoor en Youness Mokhtar.

Het leek er in de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) even op dat Seattle Sounders de MLS-finale zou mislopen. Twintig minuten voor tijd keek de regerend kampioen nog tegen een 0-2 achterstand aan. Na de inbreng van Leerdam kantelde de wedstrijd. Een kwartier voor tijd maakte Will Bruin de aansluitingstreffer, waarna vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd Raúl Ruidíaz de gelijkmaker voor zijn rekening nam. In blessuretijd kopte Gustav Svensson vervolgens op aangeven van Nicolás Lodeiro (oud-Ajax) de winnende goal binnen.

Door de zege op Minnesota United is Seattle Sounders kampioen geworden van de Western Conference van de MLS. Columbus Crew kroonde zich onlangs als winnaar van de Eastern Conference en plaatste zich zodoende voor de finale van het algeheel kampioenschap in de Verenigde Staten. De eindstrijd staat zaterdag op het programma.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen