'Feyenoord wil AZ na Slot beroven van Stengs, Boadu en Wijndal'

'Feyenoord wil AZ na Slot beroven van Stengs, Boadu en Wijndal'

7 december 2020 – De bizarre soap rond Arne Slot, Feyenoord en AZ dreigt een nieuwe wending te krijgen. Afgelopen week kwam naar buiten dat Feyenoord en Slot in verregaande onderhandelingen waren over komend seizoen, waarna AZ resoluut besloot de trainer op straat te zetten. AZ lijkt niet alleen te moeten vrezen voor een vertrek van de hoofdtrainer.

Veronica Inside-presentator Wilfred Genee onthulde maandagavond in het programma dat er Amerikaanse investeerders staan te trappelen om Feyenoord over te nemen. Bij die deal zou een bedrag van rond de 200 miljoen euro gemoeid zijn. "De Amerikaanse investeerders zeiden tegen Feyenoord: je moet de meest talentvolle trainer van Nederland halen", aldus Genee. Daarom kwam technisch directeur Frank Arnesen bij Slot uit. "Dat is een van de voorwaarden voor de deal van 200 miljoen euro die ze willen maken."

Feyenoord is daarnaast van plan een groot deel van de sterkhouders van AZ in te lijven. Bij dat plan is Mino Raiola nauw betrokken. De Nederlandse Italiaan is zaakwaarnemer van Calvin Stengs, Myron Boadu én Owen Wijndal: de spelers die Feyenoord naar Rotterdam wil halen. "Ze zijn echt wat aan het doen. Er zit wat meer achter dan alleen het salaris dat ze Slot geboden hebben." Slot gaat hoogstwaarschijnlijk jaarlijks een salaris van 750.000 euro verdienen. Dat is drie keer zo veel als hij momenteel bij AZ ontvangt.

Afgelopen zaterdag barstte de bom in het normaal zo rustige Alkmaar. De dag daarvoor kwamen er langzaam geruchten naar buiten dat Slot gesprekken met Feyenoord voerde over een mogelijke overstap. De directie van AZ reageerde onthutst en zette de trainer direct op straat. Als sluitsluk van de dramatische week verloor AZ met 1-2 van FC Groningen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021