Turkse teleurstelling: "Liever Duitsland dan Oranje"

Turkse teleurstelling: "Liever Duitsland dan Oranje"

7 december 2020 – Bondscoach Senol Günes baalt flink van de poule waarin hij met Turkije is ingedeeld voor de kwalificatie voor het WK 2022. De 68-jarige Turk zag zijn ploeg worden gekoppeld aan Oranje, Noorwegen, Montenegro, Letland en Gibraltar. Günes had vooral liever een ander groepshoofd in de poule gehad.

"We wisten dat we zware tegenstander zouden gaan krijgen", aldus Günes in gesprek met diverse Turkse media. "Maar als het aan mij lag, waren we bij een land als Frankrijk, Kroatië of Denemarken gekomen. Zelfs Duitsland en Portugal had ik liever gezien. Nederland heeft in de afgelopen periode goed gespeeld en wil weer naar het WK. Dat hebben ze ook nodig. Ons doel is plaatsing voor het WK, we moeten iedereen verslaan die we tegenkomen."

Turkije deed in 2002 voor het laatst mee aan het Wereldkampioenschap en greep sindsdien vier keer naast een ticket. In 2016 waren de Turken nog wél van de partij op het EK 2016, dat ten koste van het Nederlands elftal werd bereikt. Ook komende zomer doet Turkije mee aan het Europees Kampioenschap, dat door het coronavirus een jaar is uitgesteld.

gerelateerd