Jong Ajax verspeelt in extremis opnieuw punten

7 december 2020, 20:41   Bijgewerkt: 7 december 2020, 23:44

Voor de vierde competitiewedstrijd op rij heeft Jong Ajax punten gemorst. Op het eigen Sportpark de Toekomst leken de Amsterdammers op weg naar de drie punten tegen FC Eindhoven, maar in extremis ging het alsnog mis (1-1). Daardoor blijven de beloften in de middenmoot.

Het was het zeventienjarige toptalent Devyne Rensch, twee weken geleden nog verkozen tot grootste belofte van de jeugdopleiding van Ajax, die de thuisploeg uiteindelijk naar de overwinning schoot. De verdediger dribbelde handig drie tegenstanders voorbij en schoot de bal vervolgens overtuigend tegen de touwen. Hij tekende daarmee alweer voor zijn derde treffer van het seizoen. In de negentigste minuut was het Lorenzo van Kleef die de stand gelijktrok.

De remise zorgt ervoor dat Jong Ajax van plek twaalf naar elf stijgt, al kan Excelsior met een zege weer over de Amsterdamse formatie heenwippen. De Amsterdammers pakten tot dusverre 21 punten uit de eerste vijftien duels. Met gelijke spelen tegen FC Den Bosch (2-2) en FC Volendam (1-1) en een pijnlijke 3-1 nederlaag tegen FC Dordrecht en nu het puntverlies tegen FC Eindhoven beleeft de ploeg van Mitchell van der Gaag vervelende weken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen