De Boer blij met loting: "Het liefst meteen Turkije-uit"

7 december 2020, 20:46   Bijgewerkt: 7 december 2020, 23:47

Bondscoach Frank de Boer kan prima leven met de loting voor de WK 2022-kwalificatie. Zijn ploeg werd in Zürich gekoppeld aan Turkije, Noorwegen, Montenegro, Letland en Gibraltar. Hij bestempelt Nederland als favoriet in de groep en heeft een voorkeur voor welk land hij als eerste treft.

"Het is geen poule des doods", aldus De Boer op de website van het Algemeen Dagblad. "Er is ook geen poule des doods. In elke poule is het groepshoofd in mijn ogen favoriet. Maar je loopt natuurlijk niet zomaar over Turkije en Noorwegen heen. Turkije is een goede voetbalnatie met nieuwe talenten. En bij Noorwegen denk ik al snel aan Erling Haaland en Martin Ødegaard. Montenegro en Letland kunnen ook uit een goede organisatie spelen en tegen Gibraltar moeten we aan ons doelsaldo werken."

De Boer begint het liefst met een uitwedstrijd tegen het hoogst geklasseerde land. "Meteen Turkije uit zou wel lekker zijn", zei De Boer. "Want tegen die tijd zijn er misschien nog steeds geen toeschouwers welkom. Ik zou in maart ook wel tegen Noorwegen willen spelen. We kunnen aan de bak."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen