Kritiek op wissels Schmidt: "Laten staan tot ze erbij neervallen"

7 december 2020, 10:28

Clubiconen Willy en René van de Kerkhof hebben hevige kritiek op het wisselbeleid bij PSV. De twee clubmannen snappen niet waarom trainer Roger Schmidt zij beste spelers telkens naar de kant haalt en houden hem dan ook verantwoordelijk voor het puntverlies op bezoek bij sc Heerenveen (2-2). "De trainer moet spelers laten staan tot ze erbij neervallen en dan pas wisselen", zei René.

Dat vertellen ze tegenover Omroep Brabant. Vorige week waren ze ook al niet te spreken over de 1-0 zege op Sparta Rotterdam en noemden het spel toen 'schandalig slecht', ditmaal vond Willy de eerste helft wél leuk, maar was het tweede bedrijf volgens zijn broer René 'rampzalig'. Dat kan en moet beter, door bijvoorbeeld de spelers langer op het veld te laten staan.

"Je laat je beste spelers toch staan? Zij kunnen het verschil maken", doelt René onder andere op Donyell Malen, die voortijdig naar de kant werd gehaald. "Helaas, anders hadden we nu tweede gestaan op een punt van Ajax." Volgens de voetbalbroers moeten de spelers van PSV goed in staat zijn om drie volledige wedstrijden in een week te spelen. Door de remise is de achterstand nog altijd vier punten op koploper Ajax en blijft Vitesse op de tweede plaats staan in Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen