Boadu: "Slot liet ons voetballen in stijl van City of Barcelona"

Boadu: "Slot liet ons voetballen in stijl van City of Barcelona"

7 december 2020 – Myron Boadu baalt enorm van het vertrek van Arne Slot. Volgens de spits, die de laatste tijd vanwege zijn fysieke fitheid tijdelijk geen vaste basisplaats had bij de Alkmaarders, had de oefenmeester veel invloed. "Arne is een fantastisch mens en een fantastische trainer, die ons echt in de stijl van Manchester City of Barcelona in hun goede tijd heeft laten voetballen."

Dat vertelt hij tegenover de Volkskrant over de speelwijze van Slot. "Het ging allemaal fantastisch bij AZ. Het is heel jammer", reageerde Boadu dan ook op het vertrek van zijn trainer. Slot sprak met Feyenoord over een dienstverband komend seizoen, dat nieuws lekte uit, waarna de clubleiding van de Alkmaarders besloot in te grijpen en de oefenmeester per direct de laan uit te sturen.

"Ik denk dat de oude trainer zijn focus op AZ had kunnen houden, maar ik snap het bestuur dat dit niet kan", aldus Boadu. Dat er binnen de selectie van AZ eerst boos werd gereageerd nadat het nieuws over Slot uitlekte, is in dat kader begrijpelijk. Nadat de directie haar zegje had gedaan, ontstond er al meer begrip.

Lees ook: Feyenoord belooft Slot geen miljoenen, akkoord wel al bereikt

In navolging van Calvin Stengs en Teun Koopmeiners kon ook Boadu niet anders dan de actie van Slot veroordelen. Al koos hij zachte woorden. "Arne heeft het misschien een ietsje verkeerd aangepakt", zei de spits. "Maar ik ben hem ook enorm dankbaar. Het is gewoon raar allemaal."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021