Liverpool langs Wolves na pareltje Wijnaldum

6 december 2020, 22:10

Met een ruime zege op Wolverhampton Wanderers heeft Liverpool geen fout gemaakt in strijd om de landstitel. De drie punten zorgden ervoor dat The Reds weer op gelijke hoogte kwamen met koploper Tottenham Hotspur, dat een beter doelsaldo heeft dan Liverpool. Op het eigen Anfield werd het 4-0. Met een fraaie treffer groeide Georginio Wijnaldum uit tot een van de uitblinkers.

Of Wolverhampton Wanderers nog illusies heeft gehad dat er een stunt mogelijk was in het met 2000 supporters gevulde Anfield? Hooguit alleen kort na het eerste fluitsignaal, toen doelman Caoimhin Kelleher met een fraaie redding zijn ploeg van een achterstand behoedde. Daarna begon Liverpool met het vertonen van absolute heerschappij. Het leidde al vroeg een treffer in van Mohamed Salah, die optimaal profiteerde van een fout van de Wolves-defensie.

Later scoorden ook Joel Matip en Nelson Semedo in eigen doel, maar het mooiste moment van de avond kwam van de voet van Georginio Wijnaldum. De middenvelder van het Nederlands elftal werd de diepte ingestuurd in de omschakeling en krulde de pal prachtig achter de doelman. De rechtspoot tekende daarmee goor doelpunt nummer 26 in Liverpool-dienst. 23 keer daarvan scoorde hij op het eigen Anfield. ZIjn goal tegen Wolves vierde hij door te juichen zoals de geblesseerde Virgil van Dijk dat altijd doet.

Liverpool kwam door de ruime zege op 24 punten na elf duels. Dat is evenveel als Tottenham Hotspur. De ploeg van José Mourinho heeft een iets beter doelsaldo: +14 om +9. Op 16 december staan beide ploegen op Anfield tegenover elkaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen