FC Dordrecht stunt opnieuw en wint bij NAC Breda

6 december 2020, 22:07   Bijgewerkt: 6 december 2020, 23:31

FC Dordrecht heeft opnieuw voor een verrassing gezorgd in de Keuken Kampioen Divisie. De Schapenkoppen wonnen vorige week al van Jong Ajax (3-1) en zegevierden nu voor het eerst sinds 1986 bij NAC Breda. De jarige invaller Richie Musaba werd de matchwinner, door in de allerlaatste minuut van de blessuretijd raak te schieten: 0-1.

NAC kwam zwak voor de dag.  Steijn moest ook flink wat wijzigen in zijn basiself. Zo was Thom Haye geschorst, Lex Immers ziek en kon Sydney van Hooijdonk nog niet in actie komen na een ongelukje in de douche vorige week. Wel keerde smaakmaker Kaj de Rooij terug. Het lukte hem en NAC echter niet om een gaatje te vinden in de defensie van de bezoekers. De grootste kans van de eerste helft was zelfs voor FC Dordrecht, maar Kevin Jansen kopte net naast uit een corner. Ook Jari Schuurman was dichtbij, maar Roger Riera was net op tijd om het gevaar te voorkomen. Voor NAC had Mario Bilate de openingstreffer moeten maken. Eerst mikte hij naast na een verkeerde terugspeelbal van Dos Santos, even later schoot de spits op doelman Swolfs.

Met Huseyin Dogan en Nick Venema probeerde Steijn in de tweede helft wat te forceren, maar het aanvalsspel van NAC bleef te mager om aanspraak te maken op de zege. Het kwam eerst nog heel goed weg, toen Musaba de paal raakte, maar even later had de middenvelder meer geluk. Vanaf links sprintte hij richting NAC-goalie Olij, waarna de bal via de binnenkant van de paal binnenviel: 0-1. Daardoor draagt Dordt de rode lantaarn over aan MVV Maastricht.