Bosz en Leverkusen naar plek twee na zege op Schalke

7 december 2020, 10:59

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz blijft maar imponeren in de Bundesliga. Ook Schalke 04 werd een prooi voor Die Werkself: in Gelsenkirchen werd het 0-3. Waar Leverkusen naar de tweede plaats in de Duitse Bundesliga steeg, werd Schalke weer een beetje extra in het dal geduwd.

Na tien speelronden is Leverkusen nog altijd ongeslagen. In die reeks wonnen Bosz en consorten zes duels en werd er viermaal gelijkgespeeld. Ook Schalke 04 had zondagavond geen antwoord op de machine van Bosz. Al na tien minuten kwam Leverkusen op voorsprong na een eigen treffer van Schalke-rechtsback Malick Thiaw. Na rust verdubbelde Julian Baumgartlinger de score met het hoofd. Ook Daley Sinkgraven had een aandeel in de zege: de linksback kreeg een basisplaats. Een kwartier voor tijd bepaalde Patrick Schick de eindstand op 0-3.

Leverkusen, dat nog wel goed wegkwam na een gemiste strafschop van Steven Skrzybski, profiteerde daarmee optimaal van het puntverlies van de concurrenten RB Leipzig én Borussia Dortmund. Daardoor steeg de ploeg van Bosz naar de tweede plaats, met slechts een punt achterstand op koploper Bayern München.

Minder vrolijk is de sfeer bij Schalke 04. De ooit zo sterke ploeg bezet momenteel de laatste plaats in de Bundesliga en moet vrezen voor degradatie. Na tien speelronden staat het puntenaantal op drie. Tevens moest Schalke al 31 tegengoals slikken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen