Spurs en Bergwijn weer aan kop na derbyzege

6 december 2020, 19:21

Tottenham Hotspur heeft de koppositie in de Premier League heroverd. De ploeg van José Mourinho was in de Londense derby met Arsenal met 2-0 te sterk, waardoor het Chelsea weer passeerde op de ranglijst. Liverpool kan vanavond op gelijke hoogte komen met een zege op Wolves, maar de Spurs hebben een aanzienlijk beter doelsaldo.

Tottenham gaf een lesje counteren aan de stadgenoot. Via de omschakeling was het Son Heung-Min die de openingstreffer fraai in de verre hoek krulde, enkele minuten later sloeg Harry Kane met een harde uithaal in de korte hoek ongenadig hard toe, waarmee hij zijn elfde Noord-Londense derbygoal maakte. Geen speler was zo vaak trefzeker in een onderling duel tussen Tottenham en Arsenal. Tottenham kwam daarmee voor rust al op rozen. Steven Bergwijn kreeg van Mourinho opnieuw een basisplaats en werd na 92 minuten naar de kant gehaald.

Arsenal kreeg de bal van Tottenham, maar slaagde er nauwelijks in om door de muur van Mourinho heen te breken. Veelzeggend was het feit dat de Spurs slechts 33 procent van het balbezit hadden, maar uit twee van de drie pogingen tot scoren kwamen. Overigens bleven de enorme kansen voor Arsenal om terug te komen in de wedstrijd eveneens uit.

Daardoor nam Tottenham Hotspur de eerste plaats in de Premier League weer over van Chelsea, dat zaterdagmiddag na een 3-1 zege op Leeds United tijdelijk naar de eerste plaats steeg. Tottenham heeft na elf speelronden 24 speelronden verzameld. De Londenaren hebben een doelsaldo van +14, terwijl Liverpool vijf doelpunten in de plus staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen