Balende Dumfries: "Leek of we minder energie hadden na rust"

6 december 2020, 19:05

Denzel Dumfries was teleurgesteld na de povere tweede helft van zijn ploeg op bezoek bij SC Heerenveen. De Eindhovenaren leken voor rust op weg naar een zege, maar gaven het na de pauze volledig weg. Een bevlieging van Joël Piroe in een knotsgekke slotfase behoedde PSV van een nederlaag in Friesland.

"De eerste helft speelden we goed en controleerden we de wedstrijd, maar dat veranderde na rust", blikt Dumfries terug voor de camera van FOX Sports. "Het leek wel alsof we minder energie hadden. Dan roep je het over jezelf af. Na rust lieten we het helaas niet meer zien en waren we overal een stapje te laat." Dat leidde tot een 2-1 achterstand na treffers van Henk Veerman en Mitchell van Bergen.

De treffer van Piroe redde PSV in blessuretijd. Daardoor hield PSV slechts een punt over aan de ontmoeting in Heerenveen, terwijl concurrenten Ajax, Vitesse, Feyenoord én AZ ook al punten morsten. Daar baalde Dumfries van. "Het is extra jammer dat we niet profiteren van hun puntverlies, ja. We moeten hier vandaag gewoon de drie punten pakken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen