Berghuis vroeg om rust: "Tegen mijn natuur in"

6 december 2020, 16:12   Bijgewerkt: 6 december 2020, 16:24

Steven Berghuis koos er tegen Heracles Almelo zelf voor om vanaf de bank te starten. De aanvoerder van de Rotterdammers merkte aan zichzelf dat wat rust goed zou zijn voor zijn lichaam en besloot met die denkwijze naar de technische staf te stappen. Dick Advocaat gaf gehoor aan zijn verzoek en liet Berghuis pas na rust binnen de lijnen komen.

"Ik voel het gewoon aan mijn lichaam", verklaart Berghuis voor de camera van FOX Sports waarom hij vroeg om extra rust. De aanvaller kampte voor de competitie met een longinfectie, waardoor hij zelfs even in het ziekenhuis lag. "Ik heb geen normale voorbereiding gehad, maar alsnog alles kunnen spelen. Natuurlijk ben ik daar heel blij mee, maar ik merkte dat mijn mentale en fysieke frisheid afnam."

Ook tijdens de interlandbreaks moest hij namens Oranje aantreden. "Het is wel een beetje tegen mijn natuur in om bij de staf te vragen om rust, maar het kwam niet vanuit hen. Daarom heb ik zelf maar die keuze gemaakt." Berghuis kwam na rust binnen de lijnen, maar slaagde er niet in om het ploeterende Feyenoord te helpen. Ondanks dat Heracles het duel met een man minder eindigde na een rode kaart voor Sinan Bakis, bleven de Rotterdammers steken op 0-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen