Barça-spits Braithwaite komt in heel duel tot zestien balcontacten

6 december 2020, 15:50   Bijgewerkt: 6 december 2020, 15:56

FC Barcelona-spits Martin Braithwaite (29) heeft zaterdagavond het verschil niet kunnen maken tegen Cádiz (2-1 verlies). De aanvaller die momenteel wel in prima vorm verkeert, kwam in negentig minuten voetbal tot slechts zestien (!) balcontacten. Lionel Messi raakte de bal in dezelfde wedstrijd bijvoorbeeld liefst 124 keer.  

Dat blijkt uit de zeer opvallende statistieken. Er was kritiek op de basisplaats voor Braithwaite boven Ousmane Dembélé, maar dat was gezien de recente vorm logisch. Met vier doelpunten in de laatste drie wedstrijden beschikte de Deen over prima cijfers. Tegen Cádiz kon Braithwaite – die met twee schoten in die zestien balcontacten nog wel voor gevaar stichtte – het verschil echter niet maken.  

Lees ookSpaanse media keihard voor Messi

In de Spaanse media wordt er overigens geschreven dat de club Luis Suárez toch had moeten houden. De spits zint met Atlético Madrid op wraak en won op dezelfde dag dat Braithwaite tot zestien balcontacten in één wedstrijd kwam met 2-0 van Real Valladolid. Zodoende staan de Catalanen liefst twaalf (!) verliespunten achter op concurrent Atléti. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen