Van den Brom en Botman blijven winnen en assist Van Aanholt

6 december 2020, 15:36   Bijgewerkt: 6 december 2020, 15:44

John van den Brom blijft maar winnen met RC Genk. De Nederlandse coach sloot ook de derde officiële wedstrijd, tegen FC Antwerp, onder zijn leiding winnend af en maakte met vier treffers aanvallend veel indruk. De teller staat na drie duels op negen punten, dertien doelpunten voor en, als enige kritische punt, ook drie tegen. Ook Cyriel Dessers kwam op het scorebord: hij besliste het duel. 

Net als bij zijn debuut tegen Excelsior Moeskroen kwam de coach met zijn elftal al snel op achterstand, maar die werd ditmaal binnen het half uur gerepareerd door twee rakte goals van Paul Onuachu. Toen Theo Bogonda na een uur de derde goal maakte namens RC Genk, leek het duel beslist. Dieumerci Mbokani zorgde echter nog voor de aansluitingstreffer, waarna de ingevallen Dessers vlak voor tijd uit een knappe counter dan toch echt definitief voor de beslissing zorgde.

Door opnieuw een zege blijft Genk de koploper van België en is de start van Van den Brom in de Jupiler Pro League in elk geval uitstekend. Als concurrent Beerschot later vandaag (zondag) punten verspeelt, dan is de Nederlandse coach zelfs in punten alleen de trotse lijstaanvoerder van België.

OSC Lille – AS Monaco 2-0

Sven Botman was met OSC Lille in de Franse topper lang op weg naar een volgende clean sheet in de Ligue 1. Omdat het zelf via Jonathan David en het Turkse talent Yusuf Yazici op voorsprong was gekomen na ruim een uur voetballen steeg het met de drie punten naar de tweede plaats, achter Paris Saint-Germain. Door de eretreffer van Pietro Pellegri in blessuretijd, werd een nieuwe clean sheet voor Botman en consorten echter wel voorkomen.

West Bromwich Albion – Crystal Palace 1-5

Pele van Aanholt en Jaïro Riedewald, die een kwartier voor tijd in de ploeg kwam, hebben zondagmiddag een fraaie zege geboekt op bezoek bij laagvlieger West Browmich Albion. Nadat Conor Gallagher na een half uur de thuisploeg nog op gelijke hoogte had gebracht, werd Matheus Pereira vier minuten later met rood van het veld gestuurd en zorgden Wilfried Zaha en Christian Benteke (een uit een assist van Van Aanholt) voor een ongewoon ruime zege voor the Eagles.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen