Advocaat eerlijk: "Kwalitatief was het niet goed genoeg"

6 december 2020, 14:55

Dick Advocaat verwijt zijn spelers weinig na de 0-0 remise tegen Heracles Almelo zondagmiddag. Zonder heel veel basiskrachten en met Steven Berghuis een uur op de bank, creëerden de Rotterdammers angstvallig weinig. "We hebben alles gegeven om tot een overwinning te komen, maar het was kwalitatief niet goed genoeg. Het belangrijkste is dat het team hard blijft werken."

Dat zei Advocaat op de clubsite over het gelijkspel van zondagmiddag. "Ze hebben alles gegeven, maar uiteindelijk spelen ook de individuele kwaliteiten een rol", wist de ervaren coach, die spelers miste en dat was problematisch voor zijn elftal, wist hij. "Je moet dan voorin de individuele kwaliteiten hebben om mensen uit te spelen." En juist dat zat er – ook na de invalbeurt van Berghuis – niet in tegen de gesloten defensie van Heracles Almelo.

Toch wilde Advocaat de vele afwezigen niet opwerpen als excuus. "Je krijgt nu eenmaal te maken met afwezige spelers. Deze jongens verwachten we binnen een maand terug en daar zitten een paar jongens tussen die over de kwaliteiten beschikken een man uit te spelen", zei hij.

Toornstra: we waren veel te slordig

Direct na het duel vond Jens Toornstra, die de aanvoerdersband droeg bij de reservebeurt van Berghuis, tegenover FOX Sports dat Feyenoord veel te zwak was aan de bal. "We waren weer heel slordig en hadden echt veel balverlies. Als je tegen tien man speelt, moet je gewoon van kant wisselen. Dan komt er vanzelf een gaatje", wist de middenvelder. Dat deed Feyenoord echter te weinig. "We waren heel erg ongeduldig en in de eerste helft hebben we helemaal niets gecreëerd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen