Huiberts over ontslag Slot: "Hebben hem geconfronteerd"

6 december 2020, 14:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ-directeur Max Huiberts heeft voor het eerst gereageerd op het ontslag van hoofdtrainer Arne Slot. Nadat hij via de media vernam dat de oefenmeester in gesprek was met Feyenoord, heeft hij de coach geconfronteerd met het nieuws. Nadat Slot het gerucht bevestigde, besloot de clubleiding per direct in te grijpen. Slot, die de mededeling bepaald niet had verwacht, werd ontslagen. Pascal Jansen blijft sowieso de rest van dit seizoen de opvolger.

Dat vertelde Huiberts tegenover FOX Sports en de NOS, waar hij voor het eerst reageerde op het nieuws. "Wij willen een coach voor de groep hebben staan die de focus heeft bij AZ. Wij vinden dat een coach die naar Feyenoord vertrekt, heeft niet de volledig focus op AZ. Voor ons was het dan ook geen moeilijke beslissing", stelde Huiberts. De verschillende belangen en het feit dat Feyenoord een directe concurrent is, speelde mee bij de afweging van de AZ-directie. 

Dat Slot al had besloten om te vertrekken, speelde niet mee bij AZ. "Wij hebben Arne in september een aanbieding gedaan en twee weken terug heeft hij gemeld dat hij aan het einde van het seizoen zou vertrekken", zei Huiberts. Dat Slot nu al naar Feyenoord besloot te gaan, wekte verbazing. "Dat is heel raar, omdat we pas net begonnen zijn aan de competitie. Dan kan het niet zo zijn dat een trainer met een andere club het gesprek aan gaat."

Lees ook'Arne Slot sprak afgelopen dinsdag nog met Feyenoord' 

Directie niet ingelicht

Ook het feit dat Slot de directie niet op de hoogte had gebracht, speelde op de achtergrond mee. "Maar dat is niet de reden dat hij moet vertrekken", verduidelijkte Huiberts. "Bij AZ is altijd alles open en eerlijk. Wij, Robert Eenhorn en ik, hebben een band met de coach en alle werknemers. We zijn een platte afdeling, er is geen hiërarchie. Als mensen iets te vertellen hebben, dan stappen ze binnen."

Niet alleen Slot was na het korte gesprek ontdaan door het besluit van de clubleiding, ook Huiberts zelf gaat deze soap niet in de koude kleren zitten. "Natuurlijk doet het mij wat en laat het me niet onberoerd. Maar het is heel duidelijk: niemand is groter dan de club. Dat geldt ook voor mij", zei Huiberts.

Als Slot met een andere club, en geen directie concurrent, had gesproken, dan was het verhaal wellicht anders geweest. Ook had het geholpen als de clubleiding was geïnformeerd, zoals John van den Brom wel heeft gedaan toen hij naar FC Utrecht vertrok. "Maar dat proces is na vijf jaar in alle open- en eerlijkheid verlopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen