AZ begint zonder Slot én Pusic met Boadu, Sugawara en Karlsson

AZ begint zonder Slot én Pusic met Boadu, Sugawara en Karlsson

6 december 2020 – AZ-trainer Pascal Jansen heeft weinig verrassingen opgenomen in zijn eerste opstelling als eindverantwoordelijke zondagmiddag tegen FC Groningen. Anders dan midweeks in de Europa League keren Jesper Karlsson en Myron Boadu weer terug in de basis, maar dat is geen verrassing, aangezien Arne Slot – toen nog in functie – donderdag aangaf dat Boadu geen hele wedstrijd kon spelen tegen Napoli en Karlsson toe was aan rust.

Volgens Slot waren Albert Gudmundsson en Zakaria Aboukhlal beter in staat om druk te zetten op de Italiaanse achterhoede en dat zorgde voor succes: AZ behaalde een remise tegen Napoli (1-1) en houdt perspectief op Europese overwintering. Omdat Jonas Svensson nog altijd ontbreekt met een blessure, zal Yukinari Sugawara opnieuw als rechtsachter fungeren. Verder start Jansen met de inmiddels bekende namen bij de Alkmaarders, bij wie twijfelgevallen Fredrik Midtsjø en Owijn Wijndal dus fit genoeg zijn. 

Omdat Marino Pusic ziek is, ontbreekt niet alleen de ontslagen Slot, maar ook zijn oude assistent op de bank bij AZ. De doorgeschoven Robert Franssen en Paul Brandenburg zitten daardoor op de bank naast Jansen. Bij het bezoekende FC Groningen begint Tomas Suslov voor het eerst in de basis. 


gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021