Berghuis vroeg om rust: "Steven denkt in het belang van het elftal"

6 december 2020, 13:35

Steven Berghuis begint zondagmiddag op eigen verzoek op de bank tegen Heracles Almelo. De aanvoerder van de Rotterdammers maakte de meeste minuten van alle Feyenoorders dit seizoen en kwam in de afgelopen interlandperiode ook nog eens veel in actie. "Soms heb je meer aan een frisse speler, dan aan een speler die even niet goed in je vel zit", legde Dick Advocaat uit.

Dat zei de oefenmeester tegenover FOX Sports. Berghuis zit in een heel druk schema en kende ook nog eens een mindere voorbereiding op het seizoen door ziekte. "Hij heeft de meeste minuten gemaakt van de hele groep, dus dit verzoek kwam ook van hem zelf af", zei Advocaat over de wisselbeurt van Berghuis. Vervelend vond de oefenmeester dat overigens niet per se. "Hij denkt in het belang van het elftal."

Ook aanvaller Nicolai Jørgensen werd besproken door de ervaren coach. "Hij is een positieve jongen, maar hij moet het wel laten zien. En hij staat onder druk, want hij scoort te weinig voor een spits", erkende Advocaat, die de Deen overigens weinig kon verwijten. "Hij werkt wel keihard, maar dat kan iedereen. Of ik hem kan helpen door de druk weg te halen? Hij speelt, meer kan ik niet doen."

Nieuwe Feyenoord-trainer

Uiteraard werd ook Advocaat aan zijn jasje getrokken over de situatie rondom Arne Slot en Feyenoord. "Dat moet je mij niet vragen", reageerde de oefenmeester. "Dat is niet meer belangrijk. Het gaat nu om de wedstrijd en ik denk dat de voetballers er geen last van hebben. De ene dag is het Jantje die voor de groep staat, een dag later Pietje. Spelers kunnen daar makkelijk mee omgaan, volgens mij is het rustig." Lachend: "Althans, dat gevoel heb ik wel."

Lees ook: Feyenoord zonder Berghuis

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen