Ten Hag trekt boetekleed aan: "Heel slechte prestatie"

Ten Hag trekt boetekleed aan: "Heel slechte prestatie"

5 december 2020 – Erik ten Hag trok het boetekleed aan na de 1-2 nederlaag van Ajax tegen FC Twente. De trainer zag alles fout gaan bij zijn ploeg, tegen een in de omschakeling erg gevaarlijk Twente. Na afloop was hij echter vooral erg kritisch op zichzelf."Waar we normaal goed in zijn, daarin waren we vandaag slecht", begon Ten Hag tegenover FOX Sports, doelend op het opbouwen. "Er lag heel veel ruimte op rechts, maar wij namen totaal geen initiatief in de eerste fase van de opbouw. Daar konden we drie tegen twee spelen, maar dat hebben we heel weinig benut. We waren heel slechts in de restverdediging, om maar eens wat te noemen. Het was ongekend, heel slecht positie kiezen, met name aan de contrakant veel te breed staan. Heel slecht in de samenwerking tussen back en vleugelspits. In z'n algemeenheid: van het hele team - en de trainer voorop - was het een heel slechte prestatie."

"De ploeg was niet klaar om te spelen", legde hij zijn kritische blik op zichzelf uit. "Dat is altijd de verantwoordelijkheid van de trainer. Ik trek het mezelf altijd aan als we verliezen." Ook de fouten die zijn spelers maakten, betrok hij op zichzelf. "Uiteindelijk moet je je ploeg zo prepareren dat ze het wel goed kunnen. We weten allemaal welke kwaliteiten ze hebben. Dat moeten ze iedere wedstrijd laten zien, om de drie dagen. Daar moet ik ze op voorbereiden."

De nederlaag was een harde klap in aanloop naar het alles-of-niets-duel in de Champions League van aanstaande woensdag, waarin er gewonnen móét worden van Atalanta om te overwinteren. De vraag is of David Neres en Noussair Mazraoui, die beiden door blessures ontbraken tegen Twente, er dan bij kunnen zijn. Bij Mazraoui achtte Ten Hag die kans 'vrij aanwezig', voor Neres vond hij het lastiger te zeggen. "We zullen er alles aan doen, maar ik weet niet hoe dat zich in de komende dagen gaat ontwikkelen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 21 januari 2021

  2. woensdag 20 januari 2021