Barça verliest door geklungel van promovendus Cadiz

Barça verliest door geklungel van promovendus Cadiz

5 december 2020 – Ronald Koeman kende met zijn FC Barcelona een dramatische avond tegen Cadiz. De Catalanen - die met Frenkie de Jong en Sergino Dest in de basis speelden - hadden veruit de meeste kansen, maar verloren toch door twee klungelige tegendoelpunten. De wedstrijd eindigde in 2-1.Tegenstander Cadiz is bezig aan een goed seizoen in La Liga. De promovendus begon aan de wedstrijd als nummer zes met vijftien punten, één meer dan Barcelona. Eerder dit seizoen won het ook al van Real Madrid. Barça was dus gewaarschuwd, maar toch kwam het al vroeg op achterstand. Uit een hoekschop van Cadiz kopte Antoine Griezmann de bal bijna achter zijn eigen keeper Marc-Andre Ter Stegen. De Duitser wist de bal ternauwernood eruit te houden, maar zag de alerte Alvaro Gimenez vervolgens toch binnenschieten. 

Een kwartier na rust kwam Barça - met wat geluk - op gelijke hoogte. Een voorzet van Jordi Alba werd door Pedro Alcala achter zijn eigen doelman gewerkt. Op zoek naar de voorsprong kon Barcelona echter niet, want niet veel later kwam het door een wel heel klungelig doelpunt opnieuw op achterstand. Lenglet schatte een inworp op eigen helft verkeerd in, waarmee hij Ter Stegen in de problemen bracht. Die kon dit niet herstellen en zag Alvaro Negredo hiervan profiteren. Barça ging nog op zoek naar een tweede gelijkmaker, maar kwam niet meer tot scoren. Een erg pijnlijke avond voor de ploeg van Koeman.

Barcelona deed al niet mee bovenin in La Liga, maar raakt door nieuw puntenverlies nog verder achterop. De ploeg blijft zevende staan met veertien punten, twaalf (!) minder dan koploper Atlético. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen laagvlieger Levante, maar eerst staat dinsdagavond het Champions League-duel tegen Juventus op het programma. Daar staat weinig op het spel, aangezien beide ploegen al door zijn.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 21 januari 2021

  2. woensdag 20 januari 2021