Chelsea wint van Leeds, maar ziet Ziyech uitvallen

5 december 2020, 22:53

Door een 3-1 zege op Leeds United heeft Chelsea voor minstens een dag de koppositie van de Premier League in handen. De Londenaren kwamen op Stamford Bridge nog op achterstand, maar Kurt Zouma bezorgde Chelsea uiteindelijk de zege. Blijdschap dus bij Frank Lampard, maar hij zal zich ook zorgen maken. Hakim Ziyech viel immers uit met een hamstringblessure.

Chelsea schoot uit de startblokken in eigen stadion. Binnen de minuut kreeg Ziyech een grote kans op de openingstreffer, maar zijn schot was niet precies genoeg. Aan de andere kant was de eerste de beste kans raak. Patrick Bamford werd gelanceerd, was sneller dan Edouard Mendy en schoot binnen: 0-1.

Timo Werner beleefde weer een ongelukkige avond. De Chelsea-spits presteerde het om op de lijn de bal tegen de lat te schieten. Gelukkig voor Lampard heeft hij met Olivier Giroud een andere spits die in vorm is. De Fransman scoorde afgelopen woensdag al vier keer bij Sevilla (0-4) en was ook nu weer trefzeker. Een voorzet van James werd door Giroud bij de eerste paal binnen geschoten. Ziyech was verantwoordelijk voor de voorassist, maar raakte daarbij ook geblesseerd aan zijn hamstring en moest zich laten wisselen door Cristian Pulisic.

Werner kreeg ook in de tweede genoeg mogelijkheden, maar faalde. Het was Kurt Zouma die uiteindelijk de zege binnensleepte voor Chelsea. De verdediger kopte hard raak uit een corner van Mason Mount en maakte daarmee al zijn vierde treffer van dit seizoen, waarmee hij opvallend genoeg topscorer is van Chelsea. Pulisic zorgde in de blessuretijd nog voor de 3-1 op aangeven van Werner, waardoor de Duitser toch nog met een glimlach van het veld kon stappen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen