Geen nieuw puntverlies voor PSG dankzij Kean en Mbappé

Geen nieuw puntverlies voor PSG dankzij Kean en Mbappé

5 december 2020 – Paris Saint-Germain weet ook in de Ligue 1 weer wat winnen is. Een spannende wedstrijd tegen Montpellier werd met een 1-3 overwinning afgesloten. Moise Kean schoot een klein kwartier voor tijd in een moeizame wedstrijd een belangrijke treffer binnen, waarna de ingevallen Kylian Mbappé de wedstrijd in blessuretijd in het slot gooide.Waar de Parijzenaren in de Champions League aan een inhaalslag bezig zijn, leek dat de afgelopen weken ten koste te gaan van de prestaties in de competitie. De laatste twee wedstrijden betekenden al puntverlies voor de ploeg: een 3-2 nederlaag bij AS Monaco en een 2-2 gelijkspel tegen Bordeaux. Dat het in aanloop naar het beslissende Champions League-duel tegen Istanbul Basaksehir eerst op bezoek moest bij Montpellier, dat slechts twee punten minder heeft dan PSG, was op voorhand dus al niet ideaal. Bovendien waren naast de lange lijst geblesseerden ook Neymar en Marco Veratti er niet bij. Het tweetal kreeg rust.

PSG - dat in een 5-3-2-formatie aantrad - kwam na een halfuur spelen wel op voorsprong via Colin Dagba. Hij schoot een lage voorzet van Ángel di María goed binnen. De voorsprong zou echter nog geen tien minuten duren. Aanvaller Stephy Mavididi kreeg een opgelegde kans, maar schoot eerst tegen een verdediger en vervolgens tegen de keeper aan. De tweede bal zou de lijn echter hebben gepasseerd en dus stond het weer gelijk. Pas in de 77e minuut was het Moise Kean die na een fraaie actie verwoestend uithaalde en PSG toch op voorsprong schoot. In de extra tijd gooide de ingevallen Mbappé met zijn honderdste treffer voor de club de wedstrijd definitief op slot. Geen derde puntverlies op rij dus voor de Parijzenaren. 

Daarmee blijft Paris Saint-Germain koploper van de Ligue 1. Na de overwinning staat de ploeg van Thomas Tuchel op 28 punten, vier punten boven nummer twee Olympique Marseille, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. PSG gaat zich richten op het belangrijke Champions League-duel tegen Istanbul Basaksehir, waarin winst garantie geeft op overwintering in het toernooi.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 21 januari 2021

  2. woensdag 20 januari 2021